Skip to main content

Over Anja

Mijn naam is Anja Ulijn en ik houd me sinds 1981 bezig met keramiek en wat jaren later ook met schilderen in mijn eigen atelier in Den Dungen waar ik alles bij de hand heb om al mijn ideeën in mijn werken tot uiting te kunnen brengen.

Keramiek

Ondanks de vele cursussen die ik volgde, ben ik nog steeds niet uitgeleerd. 35 Jaar geleden ben ik onder leiding van Henk Wolvers begonnen aan mijn eerste keramiek werkstuk. Henk heeft mij de elementaire beginselen van het vak geleerd en voornamelijk het werken met platen keramiek sprak mij aan. Jaren later, mijn woonplaats was intussen Den Dungen geworden, heb ik me aangesloten bij een keramiekgroep uit ’s-Hertogenbosch. Hier veranderde mijn werk door het opbouwen van werkstukken uit rolletjes. Deze methode bood mij vele mogelijkheden. Het ontdekken van nieuwe vormen en materialen zijn nog steeds een uitdaging. Dit alles heeft er toe geleid dat mijn keramiek zich uiteindelijk kenmerkt door natuurlijke kleurcombinaties, structuur en verwerking van klei aangevuld met andere materialen. Ik werk ontdekkend en vanuit mijn gevoel met als gevolg vaak verrassende resultaten. De organische kleuren van sulfaten geven na elke stook weer een verrassend effect. Uitbundig en aards, soms juist ingetogen. Ik werk meestal niet met een vooropgezet plan maar laat me leiden tijdens het werk en door de voorwerpen die ik erin wil verwerken.

Schilderen

Begonnen bij een kunstencentrum en zo op het pad gekomen van de schilderkunst. Tekenen is een directe weergave van het idee, een pure vorm van lijn, vlak en compositie. Monumentale onderwerpen waarbij mensen en dieren centraal staan. Een basale kunstvorm voor verbeeldingskracht. Na potloodtekeningen en aquarellen ben ik uiteindelijk verder gegaan met olieverfschilderijen. Soms maak ik figuratieve werken en soms zijn de kleuren een uitspatting op het doek. Elk schilderij is een expressie van hetgeen me op dat moment bezig houdt. Elk werkstuk wordt slechts eenmaal gemaakt en is dus altijd uniek. Omdat ik steeds werk vanuit mijn gevoel en mijn gevoel van vrijheid voor mij een groot goed is werk ik niet in opdracht.

Anja

Close Menu

Keramiek, schilderen en airbrush kunstatelier in Den Dungen

Whatsapp: +31(0)610201622
E-mailadres: info@anjaulijn.nl